Bas van Bodegraven spreekt met topfotograaf Vladimir Rys namens Racefan No1

 
10 September 2017, 10:08
Bas van Bodegraven

Vladimir Rys, de huisfotograaf van Red Bull Racing, was in Amsterdam voor de opening van Gravity, zijn eerste solo-expositie.
Bas van Bodegraven sprak met hem over het leven als F1-fotograaf!

Met 20 jaar ervaring viert de self-taught fotograaf Vladimir Rys een 13-jarige carrière in een van de meest veeleisende sporten ter wereld. Hij heeft de afgelopen 11 jaar samen met het beroemde Red Bull Racing Team doorgebracht. Formule 1 symboliseert de symbiose tussen man en machine. Aangezien de raceauto een uitbreiding van de bestuurder wordt, geldt dat ook voor de camera van de fotograaf, de talenten van Vladimir en de toeschouwer in een wereld die een universum is. 

Hoe is het om met de coureurs te werken, en met Daniel Ricciardo en Max Verstappen in het bijzonder?

Vladimir:“Heel cool. Of het nou Max of Daniel is, of Sebastian Vettel of Mark Webber, of daarvoor nog David Coulthard. We hebben altijd jongens bij Red Bull die met beide benen op de grond blijven staan en echte teamplayers zijn. Er is niet veel ruimte voor ego’s bij Red Bull. Daniel en Max zijn fantastisch. Het zijn twee jonge, ambitieuze jongens, maar ze zijn erg benaderbaar. Ze halen grapjes met je uit, maar in de garage zijn ze natuurlijk volledig gefocust. Het is erg prettig om met ze te werken. Als ik een foto van Max nodig heb, dan loop ik naar hem toe en vraag ik of hij me even wil helpen en dat doet hij dan.”

De tentoonstelling is dagelijks geopend van 9 uur tot 21 uur. 'Gravity' is tot 24 september te zien. Geselecteerde afdrukken zijn beschikbaar als beperkte edities.

Adres 5 & 33 : Martelaarsgracht 5, 1012 TN AmsterdamHIER
vind je het gesprek wat Motorsport.com had met Vladimir Rys.Verdere info over de expositie vind je HIER

 

 

2 reacties
Bas van Bodegraven
11 September 2017, 07:54
Dankjewel Johan! Met vriendelijke groet, Bas van Bodegraven.
Johan de Laat
10 September 2017, 12:49
Leuk interview! Fotografie ook vanuit de andere kant van de lens. Heel interessant.