Droombaan: McLaren Formula 1 simulator driver

 
08 May 2017, 15:11
Bas van Bodegraven

Het is een droom van veel mensen: racen voor een echt Formule 1-team. Voor een gamer kan dat werkelijkheid worden, want het Formule 1-team McLaren is op zoek naar een virtuele racer. De gelukkige kan een jaar lang de F1-bolides testen op de simulator.

McLaren start een competitie - de World’s Fastest Gamer - om de nieuwe virtuale testcoureur te vinden. De winnaar krijgt een jaarcontract bij de renstal en mag zich de officiële simulatorcoureur noemen.

Als eCoureur test je all systemen vanuit de simulator en overleg je met de monteurs van de renstal, op het hoofdkantoor en op circuits over de hele wereld. „De winnaar wordt echt een belangrijk deel van ons team. Dit is echt: we hebben absoluut ondersteuning op onze computerplatforms nodig”, aldus McLaren-directeur Zak Brown.

Game experts selecteren de eerste 8 gamers online. In de zomer zullen nog 4 kandidaten worden geselecteerd via online events waaraan iedereen kan meedoen. Via deze kwalificatie wordt uiteidelijk in de herfst tegen elkaar geraced om de winnaar te kronen. Doe jij mee?

1 reacties
Aa
07 June 2017, 12:07
Lurk be richly