Koenigsegg Agera RS vestigt nieuw snelheidsrecord met 444,6 km/u

 
07 November 2017, 14:28
Bas van Bodegraven

Het is bijna niet te bevatten: 447 km/u in een sportwagen. Maar het is de Koenigsegg Agera RS gelukt. Op een afgesloten weg in de woestijn nabij Las Vegas werd het snelheidsrecord voor productieauto’s verbroken.

 De Zweedse sportwagenbouwer Koenigsegg is dol op records. Het merk schreef er al meerdere op zijn naam. Een maand geleden verbrak de Agera RS nog het 0-400-0 km/u-record van Bugatti.

Nu werd de Koenigsegg Agera RS uitgelaten op een afgesloten weg bij Pahrump in de Amerikaanse staat Nevada met het doel de hoogste topsnelheid te halen. En met succes. Op de ellenlange kaarsrechte weg haalde testrijder Niklas Lilja een gemiddelde topsnelheid van maar liefst 447 km/u!

Voor een zo eerlijk mogelijke meting, rekening houdend met de wind, werd de topsnelheid van de Agera RS zowel op de heen- als de terugweg gemeten. In onderstaande video is te zien dat bij een van de pogingen een snelheid van ruim 457 km/u (!) gehaald wordt.

Volgens Koenigsegg, die het feestelijke nieuws bekendmaakte via Facebook, is de snelheid gemeten met VBOX Motorsport-systemen van de gerenommeerde firma Racelogic. Het record is nog niet officieel bevestigd door Guinness World Records, maar dat is volgens Koenigsegg een kwestie van tijd.

Het originele artikel is van AutoRai.nl, tekst Nile van Leeuwen, en het complete artikel vind je HIER

1 reacties
Vincent van der Struijf
10 November 2017, 07:28
Vraag me echt al jaren af waarom koenigsegg niets in de F1 gaat doen. Al is het maar als motorspecialist ism red bull.